top of page
Søk
  • Forfatterens bildeHanne Brendeløkken

(Nor) Hvor ligger ‘Indie-spill’ utviklere i framtiden av gaming?

Det er ingen hemmelighet at spillindustrien har vokst fra små kompanier med hjerte prosjekter til store giganter som slipper spill opptil flere ganger i året, ofte med god suksess. Disse massive kompaniene har brukt flere tiår på å etablere stamkunder og fans som venter i spenning på den neste utgivelsen som kanskje blir deres nye favoritt, eller kanskje en remaster av en gammel kjenning.

Spill og gaming generelt fortsetter å vokse, og få kan se denne trenden stoppe uten videre. Hvert nytt spill ser ut til å slå en ny rekord av ett eller annet slag, samtidig som spillplattformen Steam fortsetter å melde at de har en ny høyde med antall påloggede og spillende brukere både i og etter det verste av pandemien. Det er altså en trend som ikke ser ut til å sakke ned ennå.


Men, i det store er det ofte lett å glemme de minste på markedet, Indie-spill markedet fortsetter å være lukrativt for individuelle folk som ikke har fått muligheten til innpass i fremtiden til spillgigantene på markedet. De siste årene har gamere sett små utgitte titler som i etterkant har gjort en enorm suksess, “Five Night’s at Freddy’s”, “Minecraft” og “Rocket League” er bare noen få av mange titler i denne kategorien. Det skal nevnes at flere i etterkant har blitt kjøpt opp av trippel-A utgivere, men en kan ikke ta ifra første-utgivelsene premien av gigant suksess. Men hvor ligger de resterende aspirerende spillutviklerne i disse dager?


Et godt sted, kort fortalt. Tilsynelatende, i hvert fall - flere og flere utviklere har gjennom årene gjort godt nytte av at gigant plattformer sier seg villig til å både selge og reklamere for mindre, individuelt utviklede spill. Og om dette skulle endre seg, er gaming på personlig PC på et nytt toppnivå. Når man diskuterer Indie-spill kan man heller ikke se bort ifra hvor tilgjengelig teknologien har blitt for individer over giganter, og det er svært liten sjanse for at dette går noen annen vei enn at ting blir lettere og lettere. Per i dag er de fleste gamere bare et søk titler med friske, ny-skapte konsepter som har den kreative friheten til å utforske nye historier, gameplay mekanikker og designer der trippel-A ofte går for det som kan gi kommersiell suksess.


Dette er uten å nevne det enorme, utappede markedet som er VR og AR spill, en kategori i seg som i seg selv sannsynligvis vil være en stormann i fremtiden av gaming bransjen. Samt at Indie-spill blir større og større blant streamere og Youtubere som ønsker en ny opplevelse på en marked som noen ganger føles repetitivt eller sjelløst med en høy prislapp samtidig som de føles uferdige.

Kanskje det blir for mye å love gull og grønne skoger, men fra et teknologisk og popularitets perspektiv, er det gode muligheter for at Indie-spill bransjen vil bli sin egen gigant i nær fremtid.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

(Eng) Darkwood: The Audiobook

After withdrawing my flashlight I pointed it to the door and grabbed the handle in a tight clasp and opened it - letting go with a little bit of a push to allow it to squeak open soundly. I froze, I h

(Nor-WIP) Spillanmeldelse: Darkwood

Darkwood’s historie ser kanskje ut som et typisk indie-game med en tendens til å floppe da det først så Steams salgs sider i midten av 2014. Mange mente det var et relativt identitetsløst spill som va

Innlegg: Blog2_Post
bottom of page